FEDA signa el conveni per la implantació del vehicle elèctric i híbrid endollable

FEDA signa el conveni per la implantació del vehicle elèctric i híbrid endollable

L'objectiu és convertir Andorra en el 2n país del món amb més implantació de la mobilitat elèctrica

Seguint amb el compromís mediambiental i en la línia contribuir al desenvolupament econòmic i sostenible d’Andorra per no comprometre el dret de les generacions futures, FEDA ha signat amb el Govern el conveni per la implantació del vehicle elèctric i híbrid endollable.

Aquest conveni sorgeix de les recomanacions de l’Informe de la Mobilitat de l’Automòbil Club d’Andorra del 2013 i traça un full de ruta per aconseguir que Andorra es converteixi, en tres anys, en el segon país del món amb més implementació de la mobilitat elèctrica, amb un 6 % de penetració al parc mòbil. Això suposa tenir 500 vehicles elèctrics o híbrids endollables matriculats mentre a Noruega la xifra és del 33,1 % i als Països Baixos, del 5,7 %.

El conveni recull uns compromisos assumits per part dels diferents actors que han signat aquest conveni: el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; el ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions; FEDA; les distribuïdores elèctriques; els comuns; l’Automòbil Club d’Andorra i l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra.

El paper de FEDA i de les altres companyies de distribució d’electricitat en aquest conveni és elaborar el pla d’implantació de les infraestructures de càrrega, establir-ne el disseny i la tipologia, instal·lar aquests punts de càrrega i desenvolupar un sistema de cobrament o facturació nacional del seu ús.

FEDA fa temps que treballa en l’impuls del vehicle elèctric. El 2011 va adquirir el primer cotxe elèctric d’Andorra, que des de llavors ha estat utilitzat amb normalitat pels empleats de la companyia. A més, entre altres accions, l’any passat va organitzar amb èxit de participació la primera Jornada de la Mobilitat Elèctrica a Engolasters i enguany en patrocina la segona edició, organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra.